40 پروژه بهداشتی و درمانی به پاسداشت چله انقلاب اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
40 پروژه بهداشتی و درمانی به میمنت چله انقلاب اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، هنوز شیون و زاری اهالی روستا در رسای زنان بارداری که به دلیل نبود مراکز درمانی فوت کردند در گوش مردان و زنان این دیار ماندگار است.
کمتر فردی بوده که از دوران کودکی خاطرهای تلخ از مرگ یکی از اهالی و یا بستگان خود به ویژه زنان باردار به دلیل نبود مراکز درمانی و بهداشتی به یاد نداشته باشد، روزگاری خبری نه از خانه بهداشت بود و نه پزشک.
نسیم انقلاب در سال 57 وزیدن گرفت و رایحه خوشش استان کهگیلویه و بویراحمد را فرا گرفت به گونهای که هم اکنون در برخی از شاخصهای حوزه بهداشت و درمان حتی وضعیت بهتری نسبت به میانگین کشوری دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه خدمات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان به میمنت انقلاب اسلامی به نسبت گذشته قابل مقایسه نیست، گفت: استانی که در دوره های قبل شاید حرفی برای گفتن نداشت امروز در بسیاری از شاخصها از برخی کشورهای اقتصادی دنیا از جمله هند و برزیل جلوتر است.
دکتر اورنگ ایلامی افزود: امید به زندگی از 50 سال به 70 سال و مرگ و میر کودکان و نوزادان بین 29 تا 110 در هزار بوده که بهمیمنت نظام مقدس جمهوری اسلامی 90 درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه ابتدای انقلاب تنها 4 پزشک عمومی در این استان فعالیت داشتند ولی هماکنون تنها 40 پزشک فوقتخصص داخلی داریم، بیان کرد: مرگ و میر مادران باردار از رقم 45 در هزار به کمتر از 12 درصد در هزار رسیده و امسال در 6 ماهه نخست هیچ مورد مرگ مادر باردار نداشتیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد پوشش واکسیناسیون در استان را نزدیک به 100 درصد عنوان کرد و گفت: این شاخص بهنسبت از برخی از کشورهای اروپایی بالاتر است.
دکتر ایلامی با عنوان این مطلب که مراکز جامع سلامت از 23 مورد به 87 مرکز رسیده است، اضافه کرد: 365 خانه بهداشت در نقاط مختلف استان فعالیت دارند که این الگو مورد تأیید و نظر سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: قبل از انقلاب در بخش آموزش عالی پزشکی هیچ دستاوردی نداشتیم ولی هماکنون 187 عضو هیئت علمی، بیش از 2 هزار دانشجو و 5 دانشکده داریم.
دکتر ایلامی اعلام کرد: تعداد تختهای بیمارستانی در شهرستانهای مختلف استان از 96 تخت به یکهزار و 150 تخت رسیده که با بهرهبرداری از بیمارستانهای در آستانه افتتاح تا پایان امسال این تعداد نیز افزایش مییابد.
وی با بيان اینکه "در زمینه شاخص پزشک بهنسبت جمعیت شاخص استاندارد سازمان جهانی بهداشت را نیز رد کردهایم"، گفت: هماکنون دو پایگاه اورژانس هوایی در مناطق سردسیری و گرمسیری استان فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: 39 پایگاه اورژانس شهری و جادهای، 87 تخت ویژه، 6 کلینیک تخصصی، 48 مرکز ترک اعتیاد، 170 داروخانه و 8 بیمارستان مشغول ارائه خدمات به ولینعمتان انقلاب هستند.
وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب برخی بیماریها از جمله تراکم و کالا آزار منجر به مرگ برخی افراد در استان شده است، ادامه داد: این بیماریها هماکنون ریشهکن شده است در حالی که این بیماریها در برخی کشورهای اقتصادی همچون برزیل و هند هنوز جان افراد را میگیرند و یا آنان را زمینگیر میکنند.
وی با اعلام اینکه طبق آخرین بررسیها رضایتمندی مردم از نظام سلامت 73 درصد افزایش یافته است، ابراز کرد: پرداختی از جیب مردم از 50 درصد به 30 درصد کاهش یافته است.
دکتر ایلامی به مناسبت چله انقلاب یک عیدی بزرگ به مردم استان داد و قول داد به این مناسبت 40 پروژه بهداشتی و درمانی از جمله بیمارستان بزرگ یاسوج، بیمارستان 32 تختخوابی باشت و کلینیک تخصصی دهدشت و گچساران افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.1-142-5
انتهای پیام/